top of page

Serviciul de aerare pentru gazon. Ce inseamna, cum se face si cu ce se face...

www.vreaugradinamea.ro/ arhitecuta peisagistica din 2008


Peluza de gazon

Sa intelegem aerarea inainte de a intelege cum sa o facem.


Gazonele sunt renumite pentru compactarea in timp. Covorul dens de iarba, precum si traficul pietonal constant fac ca solul sa devina dens, ingreunand aerul, nutrientii si apa sa ajunga la radacinile gazonului.

Aerarea este o modalitate de a rezolva aceasta problema.


Sol compactat

Impreuna cu un program complet de Intretinere a gazonului, aerarea este o practica care poate face minuni pentru sanatatea si frumusetea gazonului tau. Implica indepartarea mecanica a micilor dopuri, gauri, de sol care permit apei, aerului si nutrientilor sa-si faca drum mai usor catre radacinile gazonului astfel accesul la resursele esentiale fiind accelerata. Aerarea se poate face si prin cuie pline, fara a se scoate dopurile de pamant din substratul peluzei de gazon.


Sol după procesul de aerare

Cand se face aerarea cu carote ( scoaterea dopurilor de pamant )?


Aerarea cu carote se realizeaza cel mai bine primavara sau toamna, cand temperaturile sunt mai scazute si timpul de recuperare nu va fi influentat de caldura sau frig extrem. OBLIGATORIU! Acest proces de aerare cu carote este urmat de operatiunea numita Topdressing. ( informatii aici )


www.vreaugradinamea.ro/ arhitecuta peisagistica din 2008


Cu ce tip de utilaje putem face aceasta operatiune?
Utilaje profesionale de aerat gazonul.

Daca ai nevoie de aceasta operatiune, cu un astfel de utilaj profesional, poti apela la serviciile noastre!

Tel: 0740.143.143

Unelte pentru aerat gazonul.

Acest tip de aerator necesita o perioada de timp mai mare pentru aerarea gazonului si o conditie fizica buna!

Acesta se poate achiziționa de pe site-utile de Vanzari online.
Cand se face aerarea prin cuie pline?


Aerarea prin cuie pline se poate realiza pe tot parcursul anului si este o operatiune benefica asupra gazonului, singurul minus ar fi ca nu ne imbunatateste structura solului ca atunci cand aeram prin carote ( scoaterea dopuri de pamant ).


www.vreaugradinamea.ro/ arhitecuta peisagistica din 2008


Cu ce tip de unelte putem face aceasta operatiune?

Utilaje profesionale de aerat gazonul.

Daca ai nevoie de aceasta operatiune, cu un astfel de utilaj profesional, poti apela la serviciile noastre!

Tel: 0740.143.143

Unelte pentru aerat gazonul.

Acest tip de aerator necesita o perioada de timp mai mare pentru aerarea gazonului si o conditie fizica buna!

Acesta se poate achiziționa de pe site-utile de Vanzari online.www.vreaugradinamea.ro/ arhitecuta peisagistica din 2008


De ce sa-ti aerisesti gazonul?


Cand particulele din primii patru centimetri ai stratului de sol devin destul de compactate, miscarea aerului, apei si nutrientilor catre sistemul radicular al gazonului este impiedicata. Solul compactat poate contribui la acumularea de thatch, pasla, un strat de paie (o acumulare de materie organica sub firele de iarba, dar deasupra solului), poate provoca un drenaj slab si, in general, streseaza gazonul. Daca este lasata necontrolata, compactarea solului slabeste sistemul radicular al gazonului si face gazonul mai susceptibil la daunatori, buruieni si boli.Spre deosebire de ceea ce v-ar face sa credeti multe dintre companiile de peisagistica, nu toate peluzelor de gazon necesita o aerare.


Iata o lista de verificare rapida pentru a vedea daca trebuie sa aerisesti gazonul.


Daca gazonul tau...


Se usuca repede sau are o senzatie de „amorteala”. Daca da, este posibil sa aveti mai mult de 1 cm de pasla. Pentru a afla, luati o lopata si taiati o bucata de gazon de cel putin 10 cm adancime. Daca aveti mai mult de 1 cm de pasla, ar trebui sa luati in considerare aerarea.


A fost pus impreuna cu o costructie noua. Constructiile noi au adesea o compactare extrema a gazonului din cauza procesului de constructie (masini mari, multi oameni etc.). Ar trebui sa luati in considerare aerarea gazonului daca ati achizitionat o casa noua.


Se calca des. Cu cat gazonul tau este folosit mai mult, cu atat solul va fi mai compact. Daca aveti copii, animale de companie sau adunari in cartier des, sunt sanse mari ca gazonul dvs. sa fie compactat si sa aiba nevoie de aerare.


La infiintarea peluzei nu s-a afanat solul cum trebuie. Daca asezati gazon deasupra solului existent, deseori exista o nepotrivire a densitatii solului. Gazonul are particule fine de sol, in timp ce solul existent este adesea mult mai dur. Aerisirea gazonului in aceste conditii ajuta la amestecarea straturilor impreuna, facilitand stabilirea radacinilor.Rezultate vizibile dupa aerarea gazonului cu un utilaj profesional de aerare.


Pentru rezultate excelente apelati la echipa noastra de intretinere gradini.

Dispunem de ultimele tehnologii si utilaje pentru operatiunea de aerare cu carote sau cuie pline.

Aceasta operatiune trebuie programata din timp de aceea programati-va la numarul de telefon: 0740.143.143


Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page