top of page

Foloseste o sera in gradina cu legume.

Incepeti recoltele devreme si obtineti recolte mai bune cu ajutorul unei sere, care va creste temperatura aerului si poate, daca este incalzita, sa protejeze plantele de inghet.



In vremea fierbinte de vara, plantele se ofilesc daca aerul este prea uscat, contracarati acest lucru prin umezirea podelei si asezati in sera cu un udator in zilele toride, pentru a creste nivelul de umiditate.



Controlul temperaturii

Deoarece plantele sufera intr-o sera prea calda, iar frunzele tinere pot fi parjolite in lumina puternica a soarelui, folositi o anumita forma de umbrire in timpul verii. O metoda ieftina si eficienta este aplicarea unui strat pentru umbrire pe exteriorul serei la inceputul verii. Puteti apoi sa-l spalati la sfarsitul verii, cand caldura soarelui este mai putin intensa.

Sunt disponibile si foi din plasa fina.

Acestea pot fi atasate la exteriorul serei, desi sunt mai putin eficiente decat spalarile de umbrire.

Pentru a evita inghetul in sera, instalati un incalzitor special conceput pentru sere. Radiatoarele electrice cu ventilator controlate cu temperatura sunt o optiune buna

- angajati un electrician calificat pentru a instala o sursa de energie electrica pentru unul.


Aplicati strat pentru umbrire vara


sursa foto: thorndown.co.uk


Atasati plasa de umbrire pentru temperaturi mai scazute


sursa foto: greenhousesdirect.co.uk


Ventilatie eficienta

Chiar si iarna, serele au nevoie de aerisire pentru a elimina aerul umed, dar vara este vital sa se aeriseasca bine pentru a controla temperatura. Orificiile de ventilatie din acoperis permit aerului cald sa iasa, in timp ce orificiile laterale joase admit aer proaspat si mai rece din exterior; deschideti ambele pentru a obtine o circulatie buna, dar reduceti ventilatia in timpul noptilor racoroase.



sursa foto: ergrownomics.co.uk


Spatiu suplimentar pe raft

Primavara, montarea in sera poate fi incurcata de tavi si ghivece cu seminte germinate si plante tinere care asteapta sa fie mutate afara. Cand sunt plantate, insa, punerea in scena ocupa adesea spatiu valoros. Rafturile care se pliaza pentru a face loc principalelor culturi de sera sunt o solutie utila la aceasta problema.


sursa foto: pinterest.com


FINAL



sursa text : RHS, Vegetable in a small garden

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page